четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Да отворим старите скринове, може би там е скътана надеждата ни!

Да отворим старите скринове, може би там е скътана надеждата ни... и частица от миналото, докосване до корените на рода и малко носталгия - по морала на дедите ни, по семейните ценности, които сме длъжни да съхраним.

Скъпи приятели,

Благодарим за отклика Ви на нашия призив да издирим и проучим старите снимки и документна информация. Заедно ще успеем да подредим липсващите парченца от пъзела на историята на нашия роден край.

Днес ще ви представим снимка от личен архив на наш съгражданин, на която може да видите местна носия от 1929 г. С радост ще ви запознаем в следвашите ни материали с всички интересни снимки, запечатали бит, облекло и събития.

Нека не забравяме - заедно можем да напишем най- хубавите страници от историята на родния ни край. Заедно можем да увековечим българското!








24.04.1929 г.
ІІІ клас на Сараньовска Народна Мъжка прогимназия
Предоставилият материалите Михал Даскалов е вторият седнал от ляво на дясно

1 коментар:

  1. Често отивайки на село, където има толкова много история и минало и спомени отварям тези стари скринове,но с важната цел да подредя и да премахна всичко,което няма да ни потрябва.Тогава се чувствам доста по добре.Разбира се старите снимки и сувенири остават за винаги.Те ни напомнят какви сме или и какви сме днес.Статията ви е много интересна и се радвам, че ни пишете.

    ОтговорИзтриване

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!