вторник, 25 февруари 2014 г.

Традиционен военен поход - 25.02.2014 г., с.Бошуля

110 логистичен полк от Поделение 46690 на Сухопътни войски проведе традиционния си поход в чест на Деня на логистиката. Българската войска празнува този празник на първи март. Полковник Янев и целият състав на полка – 108 военни, пристигнаха в с.Бошуля, за да отдадат почит на загиналите във войните бошулци и да отбележат първата годишнина от даряването на танк и зенитно оръдие.

Гостите бяха приветствани от кмета на селото – Любомир Христосков.


Освен чувство на патриотизъм военната техника експонирана в центъра на селото е вече любимо място за атрактивни снимки не само на жителите на селото, но и на негови гости и на транзитно пътуващи.

 Посещението на пловдивското военно подразделение стана повод за празник в Бошуля.


Танк Т 72, 42 тона, краси площада на с.Бошуля. Танкът е бил на въоръжение в поделението в Божурище. Такъв няма дори в експозицията на Националния военно исторически музей.57 мм Зенитно оръдие С - 60

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!