петък, 4 септември 2015 г.

„Кажете "Не" на телефонния измамник !”

                    Инициатива на Гражданско сдружение „Загорово”
   Телефонните измамници продължават да притесняват възрастните хора. Чули плача на скъп човек в слушалката те забравят да действат разумно, забравят прагматизма и са готови на всичко за да помогнат на близките си. През изминалата година Сдружение „Загорово“ стартира лекции на тема „Кажете „Не“ на телефонния измамник!“, които се проведоха в пенсионерските клубове в няколко от селата на община Септември.
 Тази година, полезната инициатива на „Загорово“ продължи и в останалите населени места. На 19.08.2015г. лекция на тема, как да се предпазим от телефонни измами, се проведе и сред жителите на с. Славовица. Мероприятието е изключително на доброволни начала и с неизменната подкрепа и съдействие на г-н Димитър Джоков – специалист, с дългогодишен опит в МВР. Възрастните хора имаха възможност да видят голям брой примери, които предизвикаха техните реакции и множество коментари. „ Когато ви се обади по телефона непознат глас, моля ви, спомнете си днешната лекция”- с този призив се обърна г-н Джоков към хората в залата на пенсионерския клуб. След интересна мултимедийна презентация, г-н Джоков отговори на всички въпроси и изрази увереност, че показаните примери и разписаните правила за действие в подобни случаи ще предотвратят нови измами. ”Ако тази среща помогне на поне един възрастен човек да избегне измама, то нашата работа е свършена” – заяви лекторът. Гражданско сдружение „Загорово” продължава полезната инициатива и в останалите селища на община Септември.
    Според официалната статистика на МВР, измамите на територията на общинната от началото на годината са едва две. Изключително горди сме с факта, че заслугата за намаляване на измамените хора е изключително на „Загорово“ и на г-н Димитър Джоков, като част от екипа на Сдружението!
 Добрите начинания винаги дават и добър резултат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!