четвъртък, 9 октомври 2014 г.

"Не се гаси, туй що не гасне"


   Месец септември, отмина с девет културни изяви за Гражданско сдружение „Загорово”. Ето и кратката хроника – на 06.09.2014г. поздравихме жителите и гостите на гр.Септември по случай празника на града с дефиле на петнадесет празнични носии от различни географски области на страната ни;



08.09 - участвахме във фестивала за „Народни песни, танци и автентични носии” по случай храмовия празник на село Симеоновец; 12.09 – организирахме и проведохме празничен концерт "За добра среща и добра вечер" в с. Злокучене ;19.09 - Виноградец, концерт „Всички заедно на мегдана”; 24.09 - Сдружение "Загорово" откри новоизградената детска площадка в с. Ковачево с голям концерт; 27.09 - Първи фестивал на смокинята във Ветрен дол; 28.09- в Карабунар, празник на читалището „Не се гаси, туй що не гасне”; 29.09.2014г. в село Бошуля се състоя възпоменателна вечер, посветена на дългогодишния читалищен деец и учител Маргарита Венчева и на 30.09 завършихме с фоерверки на празника по случай 50 год. юбилей на самодейните групи във Варвара.



 Желанието ни да помогнем за осъществяването на някои изключителни идеи, които се раждат в читалищата на общината, да вдъхнем надежда, да подсетим хората, че имаме чудесни традиции, че българинът обича да се весели и го прави не лошо, роди идеята за тези празници. Те са и във връзка с дейността на Гражданско сдружение „Загорово” по подпомагане на местните фолклорни ансамбли и читалища, за събиране, популяризиране и запазване на историята на родния ни край, поехме инициативата да организираме „Месец на културата в Община Септември”. Наши партньори са кметствата и читалищните настоятелства в населените места в общината и ръководителите на самодейните групи. Благодарим ви приятели ! Благодарим на Виктория Петрова и ТФ „Елидерче” за активното им участие, на Йордан Зеленгоров и момичетата от „Загоровче”, на ЖФГ при читалище „Пробуда” гр. Септември с ръководител Здравко Николов, на ТА”Мераклии” с ръководител Светослав Дончев. Благодарности за младата певица Цветелина Николова, за БШ”Марина” гр.Пазарджик и ръководителката Петя Райкова, за ДФГ”Карабунарче” с ръководители Стоимен Писков и Георги Йорданов, за талантливите гъдуларчета Христина Зайкова и Росица Атанасова и техния ръководител Димитър Димитров от ДК гр.Септември! Благодарим на ЖФГ с.бошуля с ръководител Гинка Балабанова, на ФГ”Ахинора”с.Малко Белово с ръководител Петър Петров и на ТС с.Ковачево, на ПТА”Чудесия” с ръководител Таня Димитрова, на ЖФГ с. Алино и Момчил Чалъков, на ЖТФ”Елица” гр.Пазарджик с ръководител Маргарита Караджова! Специални благодарности за Стефан Ладжов, който осигури музикалното оформление и ни беше подкрепа в изявите! Благодарим и на читалищните дейци, с които заедно осъществихме тази инициатива! Благодарим на всички, които помогнаха да сбъднем красивите мечти! Благодарим за това, че ни дадохте вяра, в това че с общи усилия можем да осъществим и по-мащабни идеи и проекти! Заедно с читалищните дейци и библиотекарки осъществихме тези инициативи.Сбъднахме красиви мечти и смели идеи. Получихме вяра, че можем да променим света около нас, да дарим усмивка и приятни изживявания, да положим едно ново начало-ДА ВЪЗРОДИМ ТРАДИЦИИТЕ, ДУХОВНОСТТА И ЧОВЕЧНОСТТА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!