понеделник, 24 март 2014 г.

„Кажете не на телефонния измамник !”

Инициатива на Гражданско сдружение „Загорово”

     Телефонните измамници продължават да притесняват възрастните хора. Чули плача на скъп човек в слушалката те забравят да действат разумно, забравят прагматизма и са готови на всичко за да помогнат на близките си.

     На 22 март Гражданско сдружение „Загорово” съвместно с пенсионерски клуб „Вяра” с. Карабунар организира лекция на тема „ Как да реагираме при телефонна измама”.


Лекторът г-н Джоков, с дългогодишен опит в МВР, бе приготвил презентация по темата. Възрастните хора имаха възможност да видят голям брой примери, които предизвикаха техните реакции и множество коментари. Г-н Джоков отговори на всички въпроси и изрази увереност, че показаните примери и разписаните правила за действие в подобни случаи ще предотвратят нови измами. ”Ако тази среща помогне на поне един възрастен човек да избегне измама, то нашата работа е свършена” – заяви лекторът.

Председателката на клуба, г-жа Гаджева, благодари на организаторите.
 Вечерта продължи със задушевно тържество по случай настъпването на сезона на надеждата
  - пролетта.
 Гражданско сдружение „Загорово” продължава полезната инициатива в останалите селища на Община Септември.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!